Deutsch-to-go

0
(0)

Szerző: anonymous

Rövid leírás
Hallásértés - készség fejlesztését elősegítő alkalmazás német nyelvből.
Iskolatípus: ált. isk. (felső tagozat), középiskola
Évfolyam: 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12.
Ár: ingyenes
Tantárgy: idegen nyelv
Nyelv: nem magyar, min. nyelvtudást igényel
Op. rendszer: platformfüggetlen
Kockázatok: reklámok

Az alkalmazás bemutatása

szabadi_anna_deutsch_to_go

Mire/ Hogyan használható?

Ez a kizárólagosan online formában elérhető alkalmazás 3 nyelvi szinten (könnyű, közepes, nehéz) kínál hallásértés – készséget fejlesztő, 1 -2 perces időtartamú, rövid hanganyagokat. Én német nyelvből próbáltam ki, de ezen kívül választható számos más idegennyelv is. Az oldal használata ingyenes, egyszerű.

A megfelelő nyelvi szint beállítása után, csupán kiválasztjuk a számunkra szimpatikus hanganyagot. A választott szöveg meghallgatása után pedig választ kell adnunk az ahhoz kapcsolódó kérdésekre. Válaszainkat a rendszer automatikusan kijavítja, így azonnal láthatjuk mind a helyes megoldásokat, mind a hibáinkat. Elérhető/ letölthető továbbá a hallott szöveg írott változata is. A rendelkezésre álló hanganyagok listája hetente bővül.

Felhasználási javaslat: 

Elsősorban felsőt tagozatos általános iskolásoknak, valamint középiskolásoknak ajánlom, mivel önálló, akár otthoni munkavégzésre is alkalmas. Az oldal nyelve nem magyar, hanem német, így egy minimális német tudást igényel az azon történő navigáció.

Vélemény: 

Felhasználóbarát, könnyen lehet tájékozódni az oldalon. Nyelvtudásunk fejlesztése szempontjából napi egy ilyen kis szöveg meghallgatása szerintem csekély befektetés, azonban rendszeres használata hosszútávon kifizetődő lehet hallásértés – készségünk fejlődése tekintetében. Számomra az oldal egyetlen hátránya, hogy csupán online érhetőek el a feladatok.


Képernyőképek

Kattintson ide, ha üzenetet szeretne küldeni a bemutatással, vagy az oldallal kapcsolatban!