Quizizz

5
(2)

Szerző: Szegedi István Zsolt

Rövid leírás
A Quizizz egy olyan kvízkészítő platform, amelynek a segítségével változatos kérdéstípusokkal (pl. egyszerű választás, többszörös választás, nyílt végű kérdés stb.) készíthetünk játékos formájú ellenőrző és gyakorló feladatokat.
Iskolatípus: ált. isk. (alsó tagozat), ált. isk. (felső tagozat), középiskola, felsőoktatás
Évfolyam: 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., felsőoktatás
Ár: korlátozásokkal ingyenes
Tantárgy: tantárgyfüggetlen
Nyelv: nem magyar, min. nyelvtudást igényel
Op. rendszer: platformfüggetlen
Kockázatok:

Az alkalmazás bemutatása

Quizizz_Szegedi_Istvan

Általános leírás:
A Quizizz alkalmazást elsősorban rövid tesztek, röpdolgozatok írására a legcélszerűbb használni. A használata nagyon egyszerű, bármilyen korosztály számára alkalmazható. Nem szükséges beregisztrálni sem ahhoz, hogy tudjunk játszani. A tanulók mindig a saját eszközükön látják a kérdéseket és válaszokat. Legnagyobb előnye, hogy bárki számára ingyenesen használható, csak minimális funkciókhoz vannak alkalmazáson belüli vásárlások. Kereshetünk rajta mások által készített kvízeket, szinte minden témában, de mi magunk is gyorsan összeállíthatunk egyet. Lehet live módban kiadni a feladatokat vagy házi feladatként, amihez határidő is megadható.

Használata, kvízkészítés:
Ha kvízt szeretnénk létrehozni, ahhoz már be kell jelentkeznünk, majd a ”CREAT” gombra kattintani. Meg kell adni a kvíz nevét és van lehetőség borítóképet is berakni. A kvíz lehet publikus vagy privát is, attól függően, hogy szeretnénk-e, hogy mindenki számára elérhető legyen. A kérdések megszerkesztésénél 5 típus közül választhatunk (feleletválasztós, kiegészítős, szavazás, több válasz közül több választásos, hosszabb, egyéni választ igénylő kérdések). Minden kérdéshez van lehetőség képeket, hanganyagot is hozzáadni, ezzel színesebbé téve a kérdéseket, valamint időkeret beállítására is ad lehetőséget. Ezután meg kell adnunk a jó választ vagy válaszokat. Be lehet állítani, hogy milyen korosztály számára ajánlott a készített kvízünk és, hogy milyen tantárgyhoz kapcsolódik. Ha befejeztük a ”FINISH AND CREATE QUIZ” gombra kell kattintani és már lehet is játszani. A kvíz később bármikor módosítható, duplikálható is, így mondjuk különböző osztályok között variálhatók a kérdések. A kvízt meg lehet osztani másokkal, így a diákok számára könnyen elérhetővé tudjuk tenni.

Előnyei:
– teljes mértékben személyre szabható
– lehet azonnal kitölthető feladatot vagy házi feladat is létrehozni
– megszabhatjuk hányszor lehet kitölteni, mennyi idő legyen egy kérdésre
– a diákok megadhatnak általuk választott nevet
– minden kérdés után láthatják a jó választ/válaszokat, de be lehet állítani, hogy csak a végén lássák és meme-ket is hozzáadhatunk
– lehet variálni a kérdések és válaszok sorrendjét a diákok vagy kitöltések között
– lehet képeket, hanganyagot, háttérzenét beletenni
– lehet választani pontozási rendszert
– a kitöltések után egy statisztikát állít fel az eredményekről, valamint ellenőrizhetjük a gyerekek válaszait egyesével is

Hátrányai:
– néhány plusz funkció fizetős pl. a megoldásokhoz nem lehet ingyenesen magyarázatot fűzni

 

 


Képernyőképek

Kattintson ide, ha üzenetet szeretne küldeni a bemutatással, vagy az oldallal kapcsolatban!