Redmenta

0
(0)

Szerző: Hajdu Ivett Erika
Debreceni Egyetem Természettudományi- és Technológiai Kar (földrajz-magyartanár)

Rövid leírás
A Redmenta rendszerrel nagyon gyorsan, kollektíven tudunk létrehozni feladatlapokat, amelyeket akár az órán, akár otthon ki lehet tölteni. Mindez lehet privát, vagy nyilvános formátumú.
Iskolatípus: ált. isk. (alsó tagozat), ált. isk. (felső tagozat), középiskola, felsőoktatás
Évfolyam: 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., felsőoktatás
Ár: ingyenes
Tantárgy: tantárgyfüggetlen
Nyelv: magyar
Op. rendszer: platformfüggetlen
Kockázatok:

Az alkalmazás bemutatása

Hajdu-Ivett-Erika-Redmenta.pptx

A Redmenta egy olyan feladatlap-készítő alkalmazás, amelyet kifejezetten azért hoztak létre, hogy segítse a tanárok munkáját. A feladatlapok készítése során létrehozott feladatokat később is felhasználhatjuk, sőt saját feladatlapjainkba mások nyilvános feladatait is beilleszthetjük.

Pozitívumot képez az alkalmazásban, hogy ingyenes elérhető és teljesen magyar. Viszont internetkapcsolat szükséges hozzá. A Redmenta használata minden képernyőmérettel kényelmes, így a diákok órán mobil eszközzel is kényelmesen elérhetik, akár szavazógép helyett is használhatjuk. Kezelése egyszerű, átlátható és gyors.

Használatához szükséges a kezdeti regisztráció, ahol a felhasználónév és a jelszó szükséges a belépéshez. Rengeted funkciója van a Redmenta alkalmazásnak, többek között a feladatokhoz képeket, videókat csatolhatunk, és az egész folyamat nagyon könnyen és gyorsan elvégezhető. Természetesen több feladattípust is ismer a rendszer, a feladatlapok kiértékelése pedig automatikus. Megadhatjuk, hogy a diákok mikor kezdhetik el a feladatlapok megoldását, és meddig dolgozhatnak rajtuk, így akár dolgozatírásra is használhatjuk őket.

Összegzésként nagyon megfogott, hiszen már maga a kezdő oldalon nagyon könnyen el lehet igazodni, minden le van írva, egyszerű a felépítése, emiatt könnyen tudja használni akár egy alsó tagozatos iskolás is a rendszert. Rengeteg funkciója van, ami nagyban megkönnyíti egy tanár munkáját, hiszen realisztikusabbá tudja tenni a tananyag átadását, illetve a magát a dolgozatírás folyamatát. Hasznos alkamazás.


Kattintson ide, ha üzenetet szeretne küldeni a bemutatással, vagy az oldallal kapcsolatban!