LearningApps

0
(0)

Szerző: Czirják Karina

Rövid leírás
Olyan tankockák készítését, illetve keresését teszi lehetővé, amelyek segíthetnek mind a tanórai tanulásban, mind az otthoni gyakorlásban.
Iskolatípus: ált. isk. (alsó tagozat), ált. isk. (felső tagozat), középiskola, felsőoktatás
Évfolyam: 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., felsőoktatás
Ár: ingyenes
Tantárgy: tantárgyfüggetlen
Nyelv: magyar
Op. rendszer: platformfüggetlen
Kockázatok:

Az alkalmazás bemutatása

LearningApps-bemutato.pptx

 

A LearningApps-Tankocka játékos feladatok, rejtvények készítésére alkalmazható, amellyel szinte tantárgyfüggetlenül színesíthetjük a tanóráinkat. Leginkább általános iskola felső tagozatától felfelé haladva vonhatjuk be az oktatásba saját vélemény szerint, de alsótagozatban tanultakhoz is találhatunk tankockákat, amellyel leköthetjük, fenntarthatjuk a kisebbek figyelmét is. .

Véleményem szerint a felület könnyen használható, magyar nyelven is elérhető (sok más nyelv mellett), bár a tankockák készítésénél néhány szerkesztési pontban szükség lehet némi alapszintű angol tudásra, de enélkül is könnyedén kivitelezhető az általunk kitalált, tervezett feladat elkészítése. Ami a pozitív oldala még, hogy nem ugranak fel reklámok, nem veszélyes a használata, viszont regisztrációt igényel.

A saját tankockáinkat mappába rendezhetjük akár tantárgy és osztályok szerint csoportosítva, viszont az osztálymappákhoz nem adhatunk hozzá további mappákat, így azon belül kategorizálni nem tudunk, de a saját tankockák fül alatt ezt minden további nélkül megtehetjük.

Az általunk készített tankockákról azt is eldönthetjük, hogy szeretnénk-e nyilvánossá tenni, ezáltal másokkal is megosztani, vagy csakis privát célra szeretnénk felhasználni. Ebből kifolyólag nem muszáj nekünk sajátot készíteni, rengeteg más, már előre elkészített közül is válogathatunk tantárgyanként kategorizálva, vagy akár címszavakra is rákereshetünk.

A feladatok készítésénél többfajta típust is választhatunk (csoportba rendezés, rövid válasz, hiányos szöveg, stb) és emellett mindig ad egy már elkészített mintafeladatot is, ezzel is jobban szemléltetve, hogy hogyan is nézne ki a mi, saját feladatunk. A tervezésnél ”előnézet” menüpontot is találhatunk, így a véglegesítés előtt könnyedén kipróbálhatjuk mi is a saját feladatunkat, így javíthatunk az esetleges hiányosságokon, rakhatunk hozzá plusz kérdéseket, állíthatunk a témához, feladathoz kapcsolódó hátteret, anélkül, hogy többször elölről kellene kezdeni az elkészítését.

Játszhatunk be videót, rövid filmrészletet is és ahhoz kapcsolódóan is alkothatunk feladatokat.


Kattintson ide, ha üzenetet szeretne küldeni a bemutatással, vagy az oldallal kapcsolatban!